okupanti-prodovzhuyut-chastkovo-blokuvati-kharkiv-ta-obstrilyuvati-z-artileriyi-minoboroni

Окупанти продовжують частково блокувати Харків та обстрілювати з артилерії – Міноборони

 • 158699 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Російські окупанти продовжують частково блокувати Харків та обстрілювати місто з артилерії. Про це на брифінгу в Медіа-центрі Україна повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник, передає УНН.

Цитата

За даними Міноборони, ворог продовжує частково блокувати Харків та обстрілювати місто з артилерії.

Цитата

"У рамках протиповітряного забезпечення наступального угрупування здійснюється перекидання додаткових зенітно-ракетних дивізіонів "Тор" до Харківської області. Водночас у прикордонних з Україною районах Бєлгородської області для прикриття основних пунктів управління та тилових районів розгорнуто зенітно-ракетні дивізіони ЗРС С-400 та С-300", - сказав Мотузяник.

Деталі

За його словами, на напрямку Ізюм – Барвінкове ворог активізував повітряну розвідку із застосуванням БпЛА, веде наступальні дії на лівому березі річки Сіверський Донець на напрямках Андріївка - Заводи, Бражківка - Дмитрівка, Сулигівка - Дібрівне.

Мотузяник також повідомив про ситуацію по іншим напрямках.

На Донецькому та Таврійському напрямках за підтримки бомбардувальної авіації російська армія проводить наступальні дії уздовж усієї лінії бойового зіткнення. Основні зусилля противник зосередив на прориві оборони українських військ. Зокрема, в Луганській області – на рубежі Кремінна - Терни, Рубіжне - Попасна, а у Донецькій – в напрямку Старомлинівка - Шевченкове.

Також окупанти не припиняють спроб встановити повний контроль над містом Маріуполь.

На Південнобузькому напрямку російські окупанти намагатимуться вийти і закріпитися на адміністративній межі Херсонської області.

"З метою покращення тактичного положення та просування до Бузького лиману росіяни ведуть наступальні дії в районі населеного пункту Олександрівка. Противник не припиняє обстріли цивільних об’єктів в Миколаєві", - сказав Мотузяник.

Окрім того, за його словами, білорусь продовжує надавати свою територію для нанесення авіаційних ударів по території України, а також ведення розвідки об’єктів на нашій території.

Доповнення

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомляв, що окупанти не припиняють обстрілів Харкова, сьогодні вже відомо про 3 загиблих та 16 поранених у місті.

Українські Національні Новини

Суспільство