okupanti-prodovzhuyut-nastupati-u-kharkivskiy-donetskiy-luganskiy-ta-khersonskiy-oblastyakh-minoboroni

Загарбники продовжують наступати у Харківській, Донецькій, Луганській та Херсонській областях – Міноборони

 • 176124 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. Війська російських окупантів продовжують наступати в Харківській, Донецькій, Луганській та Херсонській областях. Про це заявив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник на брифінгу, пише УНН.

Цитата

"На Слобожанському напрямку російська армія продовжує частково блокувати Харків, активно застосовуючи артилерію і авіацію. В районах Балаклії і Лозової противник закріплюються на місцевості та здійснює фортифікаційне обладнання позицій", - повідомив Мотузяник.

Деталі

За його словами, в районах Ізюма і Барвінкового підрозділи російських військ проводять наступальні дії, в тому числі з метою взяття під контроль залізничного сполучення.

Також він повідомляє, що на Сєвєродонецькому напрямку (Луганська область) підрозділи противника ведуть штурмові дії в районі населеного пункту Зарічне та намагаються просунутися у напрямку Рубіжного.

"На Південнобузькому напрямку тривають ворожі штурмові дії у районах Правдине, Таврійськ та артилерійський вогонь в бік населених пунктів Шевченкове, Тернові Поди. Там противник намагається покращити своє тактичне положення і закріпитись на адміністративних кордонах Херсонської області", - сказав Мотузяник.

Окрім того, Мотузяник проінформував про ситуацію на Волинському, Поліському та Сіверському напрямках.

"Окремі підрозділи збройних сил республіки білорусь продовжують виконувати завдання з посилення білоруського-українського кордону в Брестській і Гомельській областях. Росія у повному обсязі використовує територію білорусі для ведення усіх видів розвідки", - повідомив він.

У Міноборони додають, що ворог продовжує завдавати ракетно-бомбових та артилерійських ударів по житлових районах Харківської, Луганської та Донецької областей, по об’єктах інфраструктури.

Доповнення

Президент Володимир Зеленський 18 квітня увечері у відеозверненні заявив, що "зараз уже можна констатувати, що російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися". І що дуже значна частина всієї російської армії зараз сконцентрована для цього наступу.

У Міноборони України 19 квітня повідомляли, що окупанти пішли у наступ у Харківській, Луганській та Донецькій областях.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП