okupanti-prodovzhuyut-zaluchati-dalni-ta-strategichni-bombarduvalniki-dlya-vikrittya-sistem-ppo-zsu-genshtab

Окупанти продовжують залучати дальні та стратегічні бомбардувальники для викриття систем ППО ЗСУ – Міноборони

 • 99953 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. Російські окупанти продовжують залучати дальні та стратегічні бомбардувальники для викриття систем протиповітряної оборони ЗСУ та визначення нових рубежів, щоб запускати крилаті ракети. Про це повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник під час брифінгу, передає УНН.

Цитата

"Агресор веде інтенсивний вогонь вздовж лінії бойового зіткнення й у глибині оборони українських військ у Луганській та Донецькій областях", - сказав Мотузяник.

Деталі

За його словами, противник активізував застосування авіаційної компоненти, передусім штурмової та армійської авіації для підтримки свого наземного наступу.

"Триває залучення дальніх та стратегічних бомбардувальників для викриття систем протиповітряної оборони ЗСУ та визначення нових рубежів для пуску крилатих ракет. За даними головного управління розвідки Міністерства оборони України, екіпажі російських дальніх бомбардувальників Ту-22М3 та Ту-95/160 з повітряного простору над акваторією Азовського та Каспійського морів, а також повітряного простору російської області провели навчання та відпрацювали умовні пуски крилатих ракет", - розповів Мотузяник.

Доповнення

Генштаб раніше повідомляв, що ворог активізував застосування авіації для підтримання наступу свого наземного угруповання. У зв’язку з недостатньою кількістю запасів високоточної ракетної зброї противник здійснює пошук інших способів ураження критично важливих та військових об’єктів на території України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП