okupanti-rozgrabovuyut-arkhivni-ta-kulturni-fondi-muzeyiv-mariupolya

У Маріуполі окупанти грабують музеї: експонати планують вивезти в росію

 • 190172 переглядiв

КИЇВ. 26 квітня. УНН. У Маріуполі російські окупанти грабують архівні та культурні фонди музеїв, щоб вивезти цінні експонати в росію. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, інформує УНН.

Цитата

"Окупанти розграбовують архівний та культурний фонди маріупольськіх музеїв. Повідомляють про намір все вивезти в Донецьк, а потім після оцінювання “відправити найбільш цінні експонати на експозицію до росії”. росія країна офіційного грабування", — написав Андрющенко.

Додамо

На мародерство відреагував міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко. Він прирівняв рашистів до німців, які під час Другої світової війни поводилися так само.

"Неприпустима поведінка з боку російської армії продовжується. Як у часи Другої світової розкрадали в музеях світу німці, так зараз вчиняють і росіяни. Наразі є інформація, що експонати збираються вивезти в Донецьк для оцінки, а потім в рф. Сподіваємося, що цього не станеться. В будь-якому випадку – все повернемо назад, в Україну. Де воно має своє законне місце. А от за подібні культурні злочини росія собі лише збільшує строк покарання", — написав міністр.

Нагадаємо

У Маріуполі окупанти обстріляли палац культури "Молодіжний".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП