okupanti-shiryat-informatsiyu-pro-namir-rf-zmusiti-zaes-prodavati-elektroenergiyu-ukrayini-ova

Окупанти ширять інформацію про намір рф змусити ЗАЕС "продавати" електроенергію Україні - ОВА

 • 100709 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. Російські телеграм-канали ширять інформацію, що віцепрем'єр рф під час свого приїзду до Мелітополя Запорізької області озвучив плани змусити захоплену Запорізьку АЕС працювати на росію та продавати електроенергію Україні, йдеться у зведенні Запорізької ОВА за добу, пише УНН.

Цитата

"Російські загарбники та терористи у своїх телеграм-каналах повідомляють, що віцепрем'єр рф під час свого приїзду до Мелітополя озвучив плани змусити Запорізьку АЕС працювати на росію і продавати електроенергію Україні. Також він заявив, що на всіх окупованих територіях України планується запустити максимальний обіг рубля, а мешканці Запорізької області вже цього місяця отримають пенсії та зарплати у рублях", - йдеться у повідомленні Запорізької ОВА у Telegram.

Деталі

У зведенні також вказано, що "на Запорізькому напрямку бойові дії мають осередковий характер коли воюють в основному за основні напрямки і навколо них". "Мають місце взаємні вклинення і перемішування сил. Більша опора на артилерію і противагу маневру. Вогнем реактивної та ствольної артилерії і мінометів ворог уражав інфраструктуру та мирні помешкання в районах населених пунктів Гуляйпільське, Новоданилівка, Малинівка та Гуляйполе", - сказано у повідомленні.

Доповнення

Російські окупанти замаскували обстріляні ними будівлі Запорізької АЕС.

Українські Національні Новини

Політика