okupanti-terorizuyut-ukrayinskikh-fermeriv-pogrozhuyut-rospravoyu-ta-skupovuyut-zerno-za-znizhenoyu-tsinoyu

Росіяни із захоплених регіонів України вивезли приблизно 400 тонн зернових – Денісова

 • 174325 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. Із тимчасово захоплених регіонів Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей окупанти вивезли приблизно 400 тонн зернових, що становить третину всіх запасів регіонів. Про це повідомляє УНН, посилаючись на заяву уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової.

Цитата

"В Луганській області російські військовослужбовці створюють колгоспи і змушують місцевих фермерів передати у їх власність власну сільськогосподарську техніку. Через відмову фермера виконати зазначену вище вимогу, рашисти розстріляли його будинок", - написала омбудсмен.

Деталі

Крім того, у Мелітопольському районі Запорізької області окупанти скуповують зерно за двічі заниженою ціною. Фермерам, які відмовляються співпрацювати із загарбниками, погрожують фізичною розправою та конфіскацією зерна разом із сільськогосподарською технікою.

"На сільськогосподарському підприємстві у місті Кам’янка-Дніпровська Запорізької області окупанти викрали понад 60 тонн пшениці, які вивезли на вантажному транспорті, що належить підприємству", - заявила Денісова.

Людмила Денісова підкреслила, що порушення права власності та погрози щодо вилучення приватної власності на захоплених рф територіях є порушенням статей 31, 33 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни. Вони суворо забороняють окупаційній державі застосовувати примус фізичного чи морального характеру до осіб, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, а також грабувати та вилучати майно.

Доповнення 

З Луганської області російські окупанти вивезли або знищили трирічний запас зерна. Посівну кампанію у регіоні так і не розпочали.

Українські Національні Новини

Суспільство