okupanti-trimayut-u-poloni-ekipazhi-trokh-inozemnikh-suden-denisova

Окупанти тримають у полоні екіпажі трьох іноземних суден – Денісова

 • 64840 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. На території морського торговельного порту у Маріуполі російські окупанти взяли у полон членів екіпажів трьох іноземних вантажних суден — Аzburg під прапором Домініки, Smarta та Blue Star-1 під прапором Ліберії. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, інформує УНН.

Деталі

Омбудсмен зазначила, що у заручники взяли 42 члени екіпажів суден та дружину капітана судна Smarta.

За інформацією капітана судна Azburg Сергія Дзисяка, екіпажі пройшли "перевірку" у фільтраційному таборі в Мангуші. Наразі вони перебувають у тимчасово окупованому Донецьку під постійним наглядом озброєних російських військових.

Денісова звернулася до комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в України із закликом врахувати чергові факти порушення росією прав людини в Україні.

Цитата

"Захопленням цивільних осіб у заручники рф порушує право на життя і на свободу, особисту недоторканість, гарантовані статтями 3 та 5 конвенції про захист прав людини та основоположних свобод 1950 року та право на свободу пересування, гарантовано статтею 2 протоколу №4 до конвенції", — ідеться у повідомленні.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі