okupanti-u-melitopoli-prikhodyat-z-obshukami-do-osvityan-zabirayut-gadzheti-fedorov

Росіяни хочуть, щоб в окупованому Мелітополі функціонувало лише 10 шкіл - Федоров

 • 1596218 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Російські окупанти розпочали нову хвилю терору освітнього простору в окупованому Мелітополі. Вони хочуть, щоб в місті функціонувало лише 10 шкіл. Про це в ефірі телемарафону розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає УНН.

Цитата

"Останніми днями розпочалася нова хвиля терору нашого освітнього простору. Наразі рашисти почали з обшуками приходити до вчителів та освітян і забирати всі гаджети. Вони бояться що ті, хто перебувають на тимчасово окупованій території, онлайн проводять уроки за нашою українською програмою", - розповів він.

Міський голова додав: "Рашисти змушують всіх наших освітян приходити до захоплених шкіл і навчати наших дітей за російською програмою. Ніхто з наших вчителів цього не робить".

Деталі

За словами Федорова, у Мелітополі росіяни хочуть, щоб функціонувало 10 шкіл. В місті перебуває 2900 освітян, на співпрацю з ворогом погодилося менш ніж 300. Він додав, що стали "колаборантами" переважно технічні працівники на кшталт двірників.

"Вчителі майже не погодилися. Жоден директор школи чи директор дитячого садочку не погодилися співпрацювати з ворогом... Тож сьогодні не має освітнього простору, а є рашистська пропаганда. Вони змушують наших дітей співати гімн росії, в дитячих садочках малюють листа якомусь російському солдату ", - підсумував Федоров.

Нагадаємо

29 січня британська розвідка повідомляла, що міністерство освіти рф надало більш детальну інформацію про впровадження раніше оголошеного плану щодо включення базового військового вишколу до навчальної програми російських середніх шкіл. Це свідчить про більшу мілітаризацію в країні.

Українські Національні Новини

Суспільство