okupanti-veli-nastup-u-napryamku-borivskogo-ale-zaznali-vtrat-ta-vidstupili-genshtab

Окупанти вели наступ у напрямку Борівського, але зазнали втрат та відступили – Генштаб

 • 102082 переглядiв

КИЇВ. 28 травня. УНН. Окупанти на Сєвєродонецькому напрямку, за підтримки артилерії, вели наступ у напрямку Борівського, зазнали втрат, відійшли на раніше зайняті позиції. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, передає УНН.

Цитата

"На Сєвєродонецькому напрямку ворог, за підтримки артилерії, вів наступ у напрямку Борівського, зазнав втрат, відійшов на раніше зайняті позиції. Проводить розвідку району з метою виявлення та подавлення елементів системи вогню підрозділів Сил оборони України",- йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: рашисти раніше вже відступили на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямках

Деталі

Також повідомляється, що за підтримки артилерії ворог намагався розвинути наступальні дії в районі населеного пункту Пасіка, успіху не мав, відійшов.

"На Сіверському напрямку для недопущення перекидання наших військ на інші загрозливі напрямки противник утримує війська на ділянці російсько-українського кордону у Брянській та Курській областях. Ворог здійснює ротацію частини підрозділів та удосконалює інженерне обладнання районів зосередження", - зазначається в повідомленні.

Окрім того, Генштаб інформує про ситуацію щодо вторнення на інших напрямках:

· Ворог чотири рази обстрілював з мінометів позиції підрозділів прикордонної служби в районах населених пунктів Середина Буда, Старі Вирки та Зноб-Трубічевська. Крім того, літак оперативно-тактичної авіації з повітряного простору Курської області завдав ракетного удару по цивільному промисловому об’єкту на території Сумської області.

· З метою уточнення положення наших військ противник вів повітряну розвідку за допомогою БпЛА у Чернігівській та Сумській областях.

· На Харківському напрямку ворожі підрозділи зосереджують основні зусилля на утриманні зайнятих позицій та недопущенні подальшого просування наших військ, триває інженерне обладнання позицій у районі західніше населеного пункту Козача Лопань.

· Після проведення дорозвідки безпілотними авіаційними комплексами обстріляв з артилерії позиції наших військ у районах населених пунктів Нова Дмитровка, Велика Комишуваха, Довгеньке, Діброва та завдав авіаційного удару вертольотами у районі населеного пункту Довгеньке.

· На Бахмутському напрямку загарбники безуспішно намагаються покращити тактичне положення в районах населених пунктів Комишуваха і Новолуганське. Тривають бойові дії.

· На Авдіївському напрямку противник завдавав інтенсивних артилерійських ударів уздовж всієї лінії зіткнення, бойові дії тривають. Літаки штурмової авіації завдали авіаційних ударів у районах населених пунктів Авдіївка, Веселе та Кам’янка.

· На Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог вів контрбатарейну боротьбу і здійснював вогневе ураження наших військ.

· На Південнобузькому напрямку противник зосереджує основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: українські військові пішли у контрнаступ на півдні. рашисти зазнали суттєвих втрат й зайняли оборону

Українські Національні Новини

Кримінал та НП