okupanti-vid-pochatku-viyni-zruynuvali-ponad-32-mln-kv-m-zhitla

Окупанти від початку війни зруйнували понад 32 млн кв. м житла

 • 152854 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. З моменту широкомасштабного вторгнення рф на територію України пройшло більше двох місяців. За цей час російська армія пошкодила понад 32 млн кв. м житла. Про це повідомляє УНН, посилаючись на пресслужбу Міністерства соціальної політики України.

Деталі

"Масштаб гуманітарної катастрофи, яку несе з собою ця війна, зростає. Російські війська руйнують наше життя. Цілять по об'єктам критичної інфраструктури життєзабезпечення, намагаючись залишити міста без світла, води, газу, зв’язку, доставок продуктів та ліків", - сказала Лазебна під час позачергової зустрічі Організації економічного співробітництва та розвитку, скликаної щодо міграційної кризи, пов'язаної з Україною. 

Російські військовослужбовці з 24 лютого зруйнували та пошкодили:

• більше 32 мільйонів квадратних метрів житла;
• більше 1400 закладів освіти;
• близько 250 медичних закладів.

Нагадаємо 

Російські окупаційні війська зруйнували у Харкові 1410 об'єктів, з яких 1177 – це житлові будинки. За словами мера, російська армія цілеспрямовано стріляє по житлових мікрорайонах.

У Маріуполі рашисти зруйнували близько 80% житлового фонду міста. Понад 350 тисяч місцевих жителів продовжують ховатися у підвалах та бомбосховищах.

Українські Національні Новини

Суспільство