okupanti-vidpravili-na-khersonschinu-2-tis-mobilizovanikh-krimchan

Окупанти відправили на Херсонщину 2 тис. мобілізованих кримчан

 • 123842 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. рф 27 вересня відправила із Севастополя до Херсонської області 2 тис. осіб, які були мобілізовані в окупованому Криму. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у ранковому зведенні, пише УНН.

Цитата

«Відомо про відправлення 27 вересня із Севастополя до Херсонської області двох тисяч осіб мобілізованих з Криму. До того ж, військові комісари на тимчасово окупованій території автономної республіки Крим отримали розпорядження щодо першочерговості призову до лав російських окупаційних військ кримських татар, із направленням їх у бойові частини, що виконують завдання у районах найбільш інтенсивного ведення бойових дій», - ідеться у повідомленні.

Деталі

У Генштабі ЗСУ зазначають, що впродовж 26 вересня лише у Сакському районі мобілізовано 21 кримського татарина.

Доповнення 

За попередніми оцінками, близько 90% повісток у Криму отримали кримські татари. Водночас кримські татари становлять 13-15 % населення півострова. Такі масштаби мобілізації можуть призвести до прихованого геноциду кримськотатарського народу, вказують правозахисники.

В Україні розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни у зв'язку зі злочинною мобілізацією, яку проводить окупаційна влада Криму.

Українські Національні Новини

Війна