okupanti-vikoristovuyut-mobilizovanikh-z-ordlo-yak-garmatne-myaso-dlya-viyavlennya-vognevikh-pozitsiy-zsu-rozvidka

Окупанти використовують мобілізованих з ОРДЛО як гарматне м’ясо для виявлення вогневих позицій ЗСУ - розвідка

 • 109582 переглядiв

КИЇВ. 19 березня. УНН. Російські окупанти активно «мобілізовують» чоловіче населення в ОРДЛО. Вони використовують мобілізованих як гарматне м’ясо для виявлення вогневих позицій ЗСУ. Про це інформує Головне управління розвідки Міністерства оборони України, пише УНН.

Деталі

Зі слів самих «мобілізованих», як вказує розвідка, російське командування використовує їх як «живця». Тобто, як передовий ешелон розвідки боєм. Підрозділи відправляють на військових автомобілях до лінії зіткнення, ігноруючи високі втрати. І таким чином визначають розташування вогневих позицій ЗС України.

Один з таких підрозділів, що мав у своєму складі 250-300 осіб, 16-17 березня втратив близько 200 «мобілізованих» на Миколаївському напрямку. Рештки підрозділу, що повернулися до Херсонської області, абсолютно деморалізовані та відмовляються від подальшої участі в бойових діях, наголошують у відомстві.

Доповнення

Як стало відомо, на виїзді з Маріуполя російські окупанти роздягають чоловіків, аби заарештувати людей з патріотичним татуюванням.

Українські Національні Новини

Суспільство