okupanti-yaki-viyikhali-iz-zoni-chaes-do-bilorusi-nebezpechni-dlya-suspilstva-voni-vivezli-radionuklidi

Окупанти, які виїхали із зони ЧАЕС до білорусі, небезпечні для суспільства: вони вивезли радіонукліди

 • 236373 переглядiв

КИЇВ. 3 квітня. УНН. Російські окупанти, які виїхали до білорусі із Чорнобильської зони відчуження, вивезли із собою велику кількість радіонуклідів та є небезпечними для оточення. Про це під час брифінгу повідомив голова Державного агентства України з управління зоною відчуження Євген Крамаренко, передає кореспондент УНН.

Цитата

“Якщо це було внутрішнє опромінення, це залишається всередині організму. В даному випадку страждає сама особа. Шкода для інших людей можлива лише, якщо опромінена особа перенесла на одязі або на інших речах ці речовини, в такому випадку страждають люди. В нас на території зони відчуження постійно при пересування стоять спеціальні пункти, які унеможливлюють виніс радіонуклідів за території зони. На даний час, наскільки я розумію, при перевезенні їх до білорусі, таких бар’єрів не було. Дозаметристри не працювали, і цілком ймовірно, що на територію білорусі вони вивезли певну кількість часток”, – зазначив Крамаренко.

Деталі

За словами голови Держагенства, російські військові окопували величезну техніку — окопи були у різних частинах зони, під танки, під гармати, під снайперів.

Також він додав, що вздовж дороги знаходяться сотні порожніх ящиків від мін. Таких окопів багато.

“Поки ми розуміємо, що найбільш небезпечним був Рудий ліс, де, відповідно до наших досліджень, особа, яка знаходиться там, не рухаючись протягом 24 годин, отримає річну дозу опромінення. Якщо вона збільшує свою фізичну активність і порушує верхній шар грунту, що є природним бар’єром, то це опромінення збільшується в рази”, – додав Крамаренко.

Нагадаємо

В “Енергоатомі” підтвердили інформацію про фортифікаційні споруди – окопи, які рашисти будували прямо в Рудому лісі – найзабрудненішому в усій зоні відчуження.

Згодом стало відомо, що російські окупанти дійсно будували фортифікаційні споруди прямо в Рудому лісі, тож не дивно що вони отримали значні дози опромінювання й запанікували.

Серед військовослужбовців збройних сил рашистської федерації поширюються панічні настрої через радіаційне опромінення, яке отримали окупанти у Чорнобильській зоні.

Доповнення

Чорнобильська АЕС - місце найгіршої ядерної катастрофи в світі 1986 року. Російські війська взяли під контроль ЧАЕС на початку вторгнення в Україну. На цьому об'єкті залишився український персонал для підтримки роботи.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Українські військові взяли під контроль район Прип'яті

     • 121742 переглядiв

    Ірпінь закрили на виїзд: перевірятимуть усі машини – мер

     • 120239 переглядiв

    За місяць в Україні затримали приблизно 600 диверсантів

     • 100443 переглядiв

    Пекло 21 століття: ОП показав звірства росіян на Київщині

     • 221199 переглядiв

    Окупанти підірвали міст з Путивля до Сум – голова ОДА

     • 250180 переглядiв

    У бою з окупантами загинув український поет Юрій Руф

     • 286257 переглядiв