okupanti-zdiysnili-367-voyennikh-zlochiniv-proti-kulturnoyi-spadschini-ukrayini

Окупанти здійснили 367 воєнних злочинів проти культурної спадщини України

 • 92445 переглядiв

КИЇВ. 27 травня. УНН. Російські окупанти здійснили 367 воєнних злочинів проти культурної спадщини України. Про це в Telegram повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, інформує УНН.

Цитата

“Ми продовжуємо фіксувати воєнні злочини росіян проти української культурної спадщини. Вже задокументовано 367 епізодів. російські військові злочинці ніяк не вгамуються й продовжують нищити все українське. Наразі відомо про повну руйнацію 9 об’єктів культурної спадщини на Донеччині, Київщині, Сумщині та Чернігівщині. Інші об'єкти зазнали різних ступенів уражень. Стан 23 залишається невідомим. Адже отримувати інформацію з тимчасово окупованих територій та місць, де проходять активні бойові дії, все ще важко”, – зазначив Олександр Ткаченко.

Додамо

Міністр повідомив, що культурну спадщину України починають відновлювати вже зараз. 

Днями Олександр Ткаченко та голова Харківської ОВА Олег Синєгубов оголосили про відкриття фонду для збирання коштів на відновлення музею Григорія Сковороди. Як зазначив міністр, гроші збиратимуть не тільки від держави, а й від благодійників, міжнародних донорів. Наразі вже є попередні домовленості з деякими західними партнерами. 

Нагадаємо

На початку травня російські окупанти обстріляли музей Григорія Сковороди у Сковородинівці на Харківщині. 35-річний чоловік, який наглядав за музеєм, дістав поранення.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Гайдай про евакуацію: "їхали по сімох лисичан, а забрали 31"

     • 91769 переглядiв

    Проти України воює до 5 тисяч строковиків з окупованого Криму

     • 100505 переглядiв

    Не треба сунутися: в білорусі створять «народне ополчення»

     • 699452 переглядiв