okupanti-zmusili-8-ditey-buti-yikhnimi-informatorami-venediktova

Окупанти змусили 8 дітей бути їхніми інформаторами - Венедіктова

 • 126511 переглядiв

КИЇВ. 21 квітня. УНН. Російські окупанти змусили щонайменше 8 українських дітей стати їхніми інформаторами. Про це повідомила генеральний прокурор Ірина Венедіктова, передає УНН.

Деталі 

Вже зафіксували участь 8 дітей у таких діях.

Зокрема, у Харківській області 12-річний підліток через інтернет надсилав інформацію щодо розташування техніки, блокпостів та військових ЗСУ з наміром отримати за це грошову винагороду. Таке ж було і в Луганській області.

У Чернігівській області під час окупації одного з сіл неповнолітній отримав від російських окупантів завдання проводити розвідку позицій ЗСУ. Окрім того, щоб продемонструвати прихильність та підтримку окупантам він пов’язав на руці та нозі червоні пов’язки та робив разом з ними обхід території села. 16-річний хлопець "наводив" ворогів на помешкання, власники яких мають стосунок до правоохоронних органів чи військових підрозділів України та володіють зброєю. Підліток затриманий.

Також у Харківській області 17-річний мешканець поширював через YouTube хвалебні матеріали на підтримку дій агресора в Україні.

Зазначається, що в одній із західних областей України троє школярів, заради розваги, телефонували випадково вибраним абонентам з пропозицією встановлення так званих "міток".

Нагадаємо 

В Украні дітей спіймали за малюванням ворожих міток. Усіх батьків закликають провести роз'яснювальну роботу зі своїми дітьми.

Українські Національні Новини

Суспільство