okupanti-zruynuvali-v-mariupoli-95-budivel-zelenskiy

Окупанти зруйнували в Маріуполі 95% будівель - Зеленський

 • 99843 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. Російські окупанти майже повністю зруйнували Маріуполь. Внаслідок дій військ рф знищено 95% усіх будівель. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю BBC, передає УНН.

Цитата 

"95% усіх будівель, 95% зруйновано у Маріуполі! Це одне з найбільших міст не лише в Україні, а й у Європі. 500 тисяч мешканців. 500 тисяч людей! Скільки з них убито - ніхто не знає. Ніхто не знає, скільки людей лишилося", - наголосив Зеленський.

Деталі

Він додав, що російські війська привезли з собою крематорії і спалюють тіла вбитих цивільних, щоб знищити докази та приховати власні злочини.

Зеленський нагадав, що з Маріуполя змогли евакуювати вже "десятки, сотні тисяч людей", але водночас, за наявними даними, у Маріуполі могли загинути десятки тисяч мешканців. Президент додав, що Україна нічого не знає про долю людей, яких вивезли на територію російської федерації.

"Ми знаємо, що їм змінювали документи, декому давали російські паспорти. Їх завозять у російську глибинку. Хтось потрапляє до таборів, хтось - до інших місць. Що з цими людьми - ніхто не знає", - сказав президент.

Він зазначив, що йдеться про десятки тисяч людей.

"І їм сказали: візьміть російський паспорт. І ви отримаєте їжу. І я можу зрозуміти чому так робили. Там були матері з дітьми. І це негуманно. І таких прикладів безліч. І вони (росіяни — ред.) це робили навмисне. Це їхня політика. Тому ми й говоримо, що це не війна, це - геноцид", - наголосив Зеленський.

Нагадаємо 

"Азовці" кажуть, деблокада Маріуполя – можлива.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Окупанти зруйнували в Маріуполі 95% будівель - Зеленський

     • 99843 переглядiв

    Практично 85% тіл загиблих у Бучі з отворами від куль – мер

     • 110381 переглядiв

    На крейсері "москва" могли бути ядерні боєголовки

     • 173229 переглядiв