okupanti-zruynuvali-v-ukrayini-vzhe-200-pamyatok-kulturi

Окупанти зруйнували в Україні вже 200 пам'яток культури

 • 75715 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. В Україні зафіксовано вже 200 об’єктів культурної спадщини, які зруйнували російські окупанти з початку повномасштабного вторгнення. Про це в Telegram повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, інформує УНН.

Цитата

"Російські війська свавільно руйнують нашу культурну спадщину: церкви, синагоги, музеї, пам’ятники, театри. МКІП вже зафіксувало 200 об’єктів руйнувань культурної спадщини, і ці цифри не є кінцевими. Адже рашисти продовжують свої воєнні злочини проти української спадщини, намагаючись стерти нашу історію та ідентичність. Знищити українську культуру – одна з їхніх стратегічних цілей в цій війні", — написав Ткаченко.

Додамо

Як повідомив міністр, зараз тривають перемовини з міжнародними колегами щодо створення загальноєвропейського фонду на відновлення фінансування для програми Велика Реставрація.

Ткаченко зазначив, що після перемоги України росія обов’язково виплатить репарації за знищені міста, селища, за зруйновані об’єкти культурної спадщини.

Нагадаємо

46 країн-членів ЮНЕСКО вирішили бойкотувати засідання комітету всесвітньої спадщини, яке очолює рф. Проведення 45-ї сесії заплановане у російському місті Казань.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП