okupanty-puskaiut-pid-nizh-ukrainski-shakhty-tsentr-sprotyvu

Окупанти пускають під ніж українські шахти – Центр спротиву

 • 100482 переглядiв

Окупанти розпочали аудит решти 33 шахт на Донбасі, майже 100 зі 114 шахт визнані збитковими через брак працівників та мільйонні борги за електроенергію.

Окупанти взялися ревізорувати останні 33 шахти Донбасу. Ніби для того, аби визначити рентабельні та такі, які працюють у збиток. Насправді ж причина  банальна – на шахтах нікому працювати і через мільйонні борги за електропостачання їх більше не можуть утримувати. Про це повідомив Центр національного спротиву, передає УНН.

Деталі

Майже 100 шахт із 114 визнані росіянами нерентабельними. Значну кількість цих підприємств до невтішних економічних показників довели самі загарбники.

Спочатку примусовою мобілізацією, коли, наприклад, на шахті "Червоний партизан" ледве збирали по шість чоловіків у зміну. Відомо, що одномоментно на тимчасово окупованих територіях було мобілізовано майже 60 відсотків шахтарів. При цьому навіть тим працівникам шахт, які залишилися, окупанти затримують зарплати місяцями.

Водночас з 2014 року в російській пресі та аналітичних центрах захоплені українські землі називали "золотою жилою" та "перспективним регіоном".

У школах на окупованих територіях загарбники готуватимуть операторів БпЛА - Центр спротиву25.04.24, 14:26 • [views_0]

Лілія Подоляк

Війна