okupanty-u-raioni-chasovoho-yaru-vykorystovuiut-taktyku-shcho-i-v-avdiivtsi-rozvidka-brytanii

Окупанти у районі Часового Яру використовують тактику, що і в Авдіївці - розвідка Британії

 • 35880 переглядiв

російські війська інтенсивно обстрілюють Часовий Яр, використовуючи ту ж тактику повітряних бомбардувань, що і під час наступу на Авдіївку, скидаючи по 20-30 боєприпасів на день з літаків з метою захоплення міста до 9 травня.

Окупанти по Часовому Яру скидають з літаків по 20-30 боєприпасів на добу. Обстріли Часового Яру відбуваються за тією ж тактикою, яку росіяни використовували під час наступу на Авдіївку. Про це йдеться у новому звіті розвідки, який оприлюднило Міноборони Британії в X, передає УНН.

Деталі

Як зазначається у звіті, головнокомандувач Олександр Сирський повідомляв, що російські війська мають намір взяти Часів Яр на сході України до 9 травня, коли росія святкує День перемоги. Сирський зазначив, що Часів Яр є попереднім кроком до більшого міста Краматорська.

18 квітня 2024 року командувач Українського оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" констатував скидання ВПС рф 20-30 боєприпасів на добу. Ймовірно, їх викидають російські літаки Су-25, які працюють поблизу лінії зіткнення, і Су-34, які діють на дистанції з використанням плануючих бомб. Це узгоджене бомбардування з повітря, і це тактика, повторена з кампанії в Авдіївці. Місто Часів Яр міцно укріплене та розташоване на підвищенні. Російські сухопутні сили просувалися в цьому районі лише повільно,

- йдеться у звіті.

Нагадаємо

російське воєнне керівництво поставило задачу своїм військам захопити Часів Яр Донецької області до 9 травня. Українське військове командування вжило заходи щодо суттєвого посилення на даному напрямку бригад ЗСУ боєприпасами, дронами, засобами РЕБ.