okupatsiya-ta-rozgrabuvannya-chaes-general-mayoru-politsiyi-rf-povidomleno-pro-pidozru

Окупація та розграбування ЧАЕС: генерал-майору поліції рф повідомлено про підозру

 • 113967 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. За даними слідства, після захоплення військами рф Чорнобильської АЕС підозрюваний керував операцією її незаконного утримання. За процесуального керівництва Вишгородської окружної прокуратури Київської області йому заочно повідомлено про підозру, пише УНН з посиланням на Офіс Генерального прокурора.

Деталі

На виконання злочинних наказів військового рф зі складів, цехів, адміністративних будівель, службових кабінетів і промислових майданчиків підприємства було викрадено понад 2000 одиниць майна вартістю понад 26 млн грн.

Окупантами було розукомплектовано та повністю виведено з ладу Центральну аналітичну лабораторію, яка здійснювала дослідження радіоактивних відходів на різних етапах поводження з ними. Це унеможливило забезпечення контролю персоналом за радіоактивними відходами.

"За процесуального керівництва Вишгородської окружної прокуратури Київської області заочно повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, ведені агресивної війни та порушенні законів і звичаїв війни генерал-майору поліції, який виконував обов’язки старшого оперативної групи федеральної служби військ нацгвардії рф (ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 437, ч. 1 ст. 438 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування здійснюється Вишгородським райуправлінням ГУ Нацполіції в Київській області, оперативний супровід - ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Раніше

Державне бюро розслідувань перевіряє підозрюваного у дезертирстві заступника генерального директора Чорнобильської атомної електростанції на предмет допомоги росіянам у захопленні атомної електростанції.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП