okupatsiyni-viyska-na-donbasi-minuyut-dorogi-bilya-liniyi-rozmezhuvannya-oos

Окупаційні війська на Донбасі мінують дороги біля лінії розмежування – ООС

 • 11376 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. За даними звіту СММ ОБСЄ, від початку вересня було зафіксовано кілька фактів мінування російсько-окупаційними військами мирної території Донбасу. Про це повідомляє пресслужба Міноборони, інформує УНН.

Зокрема, під час виконання спостережних польотів безпілотні літальні апарати СММ ОБСЄ на непідконтрольній урядові України території помітили:

▪️ 1 вересня – 23 протитанкові міни, встановлені поперек рульової доріжки на території зруйнованого міжнародного аеропорту "Донецьк";

▪️ 4 вересня – 4 протитанкові міни, встановлені в один ряд поперек західної смуги автодороги, та 7 вересня – 8 протитанкових мін, установлених в один ряд поперек автодороги, поблизу населеного пункту Весела Гора Луганської області;

▪️ 13 вересня – 14 протитанкових мін, установлених поперек автошляху поблизу населеного пункту Саханка Донецької області. Того ж дня було задокументовано 8 протитанкових мін, установлених в один ряд поперек автошляху, і 20 протитанкових мін, установлених нещільними групами на східній та західній смугах руху цього ж автошляху поблизу населеного пункту Весела Гора Луганської області.

▪️ 19 вересня члени патруля Місії вкотре помітили протипіхотну міну (МОН-200) поблизу Молодіжного Луганської області.

"Вищевикладені факти свідчать про системне ігнорування та порушення російсько-окупаційними військами низки міжнародних угод. Окрім того, російсько-окупаційні війська застосовують і приховані способи мінування території, зокрема протипіхотними мінами ПОМ-2, які мають період самоліквідації від 4 до 100 годин (у середньому 23-24 години). Для доставки таких мін використовується гранатомет РПГ-7 з переробленою гранатою ПГ-7. Радіус суцільного ураження такої міни становить до 16 метрів", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше в УНН, з початку доби на всіх ділянках фронту спостерігається "режим тиші".

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі