okupatsiyniy-sud-v-krimu-zaochno-prisudiv-bekirovu-7-rokiv-zagalnogo-rezhimu-i-shtraf-v-rozmiri-150-tis-rubliv

Окупаційний суд в Криму заочно присудив Бекірову 7 років загального режиму і штраф в розмірі 150 тис. рублів

 • 19542 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Центральний районний суд тимчасово окупованого Сімферополя призначив 7 років позбавлення волі в колонії загального режиму і штраф в розмірі 150 тисяч рублів кримському татарину Едему Бекірову, якого РФ судить заочно. Про це повідомила правозахисна організація "Кримська солідарність", передає УНН.

Деталі

Бекіров знаходиться території України після обміну в 2019 році. У дебатах захист просив винести виправдувальний вирок, а прокуратура просила призначити покарання у вигляді 4 років позбавлення волі, пишуть правозахисники. Бекирова судять за нібито зберіганні і передачі вибухових речовин і боєприпасів.

Повідомляється також, що звинувачення в своїх доказах належало на показання секретного свідка, особа якого захист неодноразово, але безуспішно просила розкрити суд. Так, на допиті було виявлено безліч протиріч. Свідок, наприклад, не міг визначитися, яким чином Бекіров ніс 14 кілограмову сумку з боєприпасами. Спочатку він стверджував, що той ходив з нею на плечі, потім заявив про те, що Бекіров волочив її по землі.

Адвокат Олексій Ладин стверджував, що це неможливо в цілому. Едем Бекіров - інвалід 1 групи, у нього є ряд захворювань і ампутована нога. У суді при цьому були розглянуті копії медичних документів, згідно з якими підсудний не міг утримуватися під вартою, а також переносити сумку з боєприпасами вагою в 14 кілограм.

"Даний вирок буде оскаржений однозначно в апеляційному порядку. Ми вважаємо, що справа сфальсифікована співробітниками ФСБ і в діях Бекирова складу злочину немає, тобто він в принципі цього діяння не здійснював. Крім того, в зв'язку з його станом здоров'я, цей же суддя - Деменок, свого часу скасував запобіжний захід у вигляді утримання під вартою за його станом здоров'я. Захист вважає, що він не може навіть теоретично відбувати реальне покарання у вигляді позбавлення волі, так як його хвороба перешкоджає і утриманню під вартою, і відбування реального покарання", - заявив адвокат.

Додамо

19 лютого в підконтрольному Кремлю Центральному районному суді Сімферополя розпочався розгляд по суті кримінальної справи стосовно колишнього політичного в'язня, кримськотатарського активіста Едему Бекирова.

Жителя селища Новоолексіївка Херсонської області Едему Бекирова затримали російські силовики на в'їзді в Крим вранці 12 грудня 2018 року. Відомо, що він прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів. Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя заарештував Бекирова. Його підозрювали за статтею про зберігання і передачі вибухових речовин і боєприпасів. Бекіров неодноразово заявляв про свою невинність.

Доповнення 

У березні цього року у Центральному районному суді Сімферополя на засіданні у справі Едема Бекірова виступив засекречений свідок під псевдонімом "Меметов" - основний свідок звинувачення.

Українські Національні Новини

Політика