oleksandr-groschenko-mizhnarodniy-aeroport-borispil-maye-buti-nadbannyam-usogo-rayonu-a-ne-okremoyi-otg

Олександр Грощенко: міжнародний аеропорт "Бориспіль" має бути надбанням усього району, а не окремої ОТГ

 • 18397 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Міжнародний аеропорт "Бориспіль" необхідно виключити зі складу Горської ОТГ і повернути місту Бориспіль. Про це заявив громадський діяч і підприємець Олександр Грощенко, передає УНН.

Нагадаємо, Кабмін затвердив перспективні плани формування територій об'єднаних територіальних громад в областях України. Згідно з документом, на території Бориспільського району створено п'ять ОТГ. Аеропорт, розташований на території Горської ОТГ, включили до її складу.

На думку Олександра Грощенко, повернення аеропорту "Борисполя" місту Бориспіль доцільно і з економічної точки зору, а також з точки зору соціальної справедливості. "Аеропорт створювало і розвивало держава. Це містоутворююче підприємство, найбільший платник податків і працедавець. Тисячі жителів Борисполя, а не тільки села Гори, внесли свою лепту в його становлення. Тому, Пільги від його діяльності у вигляді податків, інфраструктури, робочих місць повинні розподілятися пропорційно. На мій погляд, це справедливо, і відповідає інтересам всіх ", - заявив Олександр Грощенко.

В аеропорту "Бориспіль" створено 4000 робітників місць, ще кілька тисяч людей працюють в суміжних підприємствах.

"Аеропорт забезпечував до 40% податкових надходжень до міського та районного бюджетів Борисполя. Цей актив отримало село з 5 тисячами населення, а не весь район, в якому проживають більше 50 тисяч чоловік. Це порушує принципи самої реформи децентралізації - добровільність, рівні можливості для всіх ОТГ і рівний доступ до фінансів і сервісів ", - додав Олександр Грощенко.

Українські Національні Новини

Політика