oleksiya-navalnogo-vklyuchili-do-spisku-50-lyudey-roku-za-versiyeyu-bloomberg

Олексія Навального включили до списку "50 людей року" за версією Bloomberg

 • 19580 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. Політик Олексій Навальний увійшов до списку "50 людей року" — 2021 року за версією Bloomberg, представлений на сайті агентства, інформує УНН.

Цитата

"Затятий критик Кремля, який провів понад 10 місяців ув'язнення, вилікувавшись від отруєння за кордоном", - так Bloomberg охарактеризувало Навального.

Деталі

У замітці, яка розповідає історію політика, його також називають "російським голосом проти корупції".

Alexey Navalny, fierce critic of the Kremlin and Putin, has been imprisoned for more than 10 months after recovering abroad from being poisoned https://t.co/N66JdxX47V #Bloomberg50 via @BW

— Bloomberg Politics (@bpolitics) December 1, 2021

У номінацію "50 людей року" Bloomberg включив діячів, які, за версією редакції, "вплинули на світовий бізнес". Туди увійшли бізнесмени, економісти, політики, науковці та представники медіа.

Так, Bloomberg вніс до списку главу компанії Pfizer Альберта Бурлу за сприяння розробці вакцини від COVID-19, американського поліцейського Юджина Гудмана, який брав участь у придушенні заворушень у Капітолії, і співачку Брітні Спірс, яка нещодавно вийшла з-під опікунства батька в США.

Крім того, редакція відзначила американську письменницю та колишню дружину засновника Amazon Джеффа Безоса Маккензі Скотт за те, що вона пожертвувала 2,7 мільярда на благодійність.

Доповнення

У жовтні Європарламент присудив премію Навальному академіка Сахарова. Премія вручається щороку "За свободу думки".

У вересні журнал Time включив політика до топ-100 найвпливовіших людей світу.

Додамо

Олексій Навальний повернувся до Росії 17 січня після лікування в Німеччині від отруєння хімічною речовиною "Новачок", і його одразу ж затримали під час проходження паспортного контролю в аеропорту Шереметьєво. На початку лютого суд Москви замінив йому умовний термін у справі "Ів Роше" на реальний, який наразі він і відбуває.

Українські Національні Новини

Новини Світу