olimpiada-2020-na-zmagannya-budut-dopuskati-ne-bilshe-nizh-10-tisyach-glyadachiv

Олімпіада-2020: на змагання будуть допускати не більше ніж 10 тисяч глядачів

 • 17267 переглядiв

КИЇВ. 21 червня. УНН. На Олімпійські ігри в Токіо організатори допустять до 10 тисяч глядачів на трибуни. Про це повідомляє УНН з посиланням на офіційний сайт Ігор

Деталі

Як повідомляє Міжнародний Олімпійський Комітет (МОК), 10 тисяч глядачів - це 50% заповненості трибун стадіону. Таке рішення було ухвалено у зв'язку з рекомендованими карантинними обмеженнями через коронавірус.

Також зазначається, що на трибуни будуть допущені тільки місцеві жителі, а приїжджати на Олімпіаду з-за кордону, як і раніше, заборонено.

При цьому, влада заявляє, що в разі погіршення ситуації з коронавірусом, присутність глядачів на змаганнях можуть і зовсім заборонити.

Контекст

Олімпіада в Токіо повинна була пройти з 24 липня по 9 серпня 2020 року. Через пандемію змагання були перенесені на рік і тепер пройдуть з 23 липня по 8 серпня.

20 березня організатори Ігор заявили про остаточне рішення проводити Олімпіаду без іноземних уболівальників.

Пізніше стало відомо, що місцевим глядачам все-таки буде дозволено бути присутнім на змаганнях, але вони будуть допущені з певними умовами. Так, кількість глядачів на стадіонах буде обмежено, вони будуть зобов'язані носити маски.

Скандувати і голосно кричати на трибунах буде заборонено.

20 червня губернатор Токіо Юріко Коїке заявила, що всі публічні відвідування об'єктів літніх Олімпійських ігор будуть скасовані через пандемію COVID-19. Вона зазначила, що місця, де були заплановані перегляди, замість цього будуть використовуватися в якості місць вакцинації.

Українські Національні Новини

Новини Світу