olimpiada-2020-ustrichna-chuma-zagrozhuye-odnomu-z-klyuchovikh-mists-zmagan

Олімпіада-2020: "устрична чума" загрожує одному з ключових місць змагань

 • 21318 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Комплекс Sea Forest Waterway у Токійській затоці, де пройдуть змагання з веслування на каное та веслування під час Олімпіади-2020, готовий з випередженням графіка. Єдине, на що ніхто не розраховував, - це устриці. Про проблему, з якою може зіткнутися ключове місце проведення Ігор, повідомляє BBC, передає УНН.

Деталі

Багато з устриць у затоці прикріпилися до поплавців, призначених для того, щоб зупинити хвилі. Устриці були виявлені, коли спантеличені чиновники почали з'ясовувати, чому ці поплавці почали тонути.

Рішення проблеми було величезним і трудомістким завданням. Устаткування, прокладене на відстані 5,6 км, доводилося або витягувати на берег і очищати, або очищати на місці групам водолазів. Такі роботи обійшлися у 1,28 млн дол. Усього виловили 14 тонн устриць.

І це були не просто молюски. Офіційні особи з'ясували, що це устриці магакі, які дуже популярні взимку в Японії.

Однак вживати ці устриці у їжу не будуть, адже, це могло б спровокувати перевірки контролюючих органів. І це, зазначає видання - "справжня ганьба", адже ціни на ці устриці можуть легко сягати десятки тисяч доларів.

Комплекс Sea Forest Waterway - єдина гребна траса міжнародного стандарту у всій країні.

Маючи бюджет всього близько 1,5 млн доларів на рік, щоб підтримувати її на плаву після закінчення Ігор, владі краще сподіватися знайти довгострокове рішення цієї проблеми з устрицями, відзначає видання.

Нинішні Олімпійські ігри-2020

Олімпіада в Токіо повинна була відбутися з 24 липня по 9 серпня 2020 року. Через пандемію змагання перенесли на рік, тепер вони пройдуть з 23 липня по 8 серпня. Організатори вирішили проводити Ігри без іноземних уболівальників, місцевих глядачів також не допустять на заходи в шести японських префектурах, включаючи Токіо.

За кілька днів до початку Олімпіади ситуація з поширенням коронавірусу залишається непростою: добовий приріст кількості нових випадків в японській столиці тримається на позначці вище тисячі. З 12 липня через погіршення епідемічної ситуації в Токіо знову набув чинності режим надзвичайної ситуації, який триватиме до 22 серпня.

Кілька іноземних спортсменів, які проживають в Олімпійському містечку в Токіо, уже захворіли на COVID-19.

Українські Національні Новини

Новини Світу