olimpiada-u-tokio-ponad-80-naselennya-yaponiyi-vistupaye-proti-provedennya-igor-tsogo-roku

Олімпіада у Токіо: понад 80% населення Японії виступає проти проведення ігор цього року

 • 13858 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Понад 80% населення Японії вважає, що Олімпійські ігри в Токіо, які заплановані на літо цього року, необхідно відкласти або скасувати. Про це повідомляє УНН із посиланням на АР.

"Під час двох досліджень понад 80% опитаних людей в Японії... вважають, що Олімпійські ігри у Токіо слід скасувати або відкласти. Вони вважають також, що Олімпійські ігри можуть не відбутися", - пише видання.

Відзначається, що такі результати - погана новина для організаторів ігор в Токіо і Міжнародного олімпійського комітету, оскільки вони продовжують заявляти, що відкладені Олімпійські ігри все-таки розпочнуться 23 липня.

"Токіо бореться із сплеском випадків COVID-19, що на минулому тижні спонукало уряд країни оголосити надзвичайний стан. Оголошуючи надзвичайний стан, прем'єр-міністр Йосіхіде Суга висловив упевненість в тому, що Олімпійські ігри будуть проведені", - додає видання.

Повідомляється, що Японія "відносно добре" контролює поширення вірусу, але сплеск підсилює скептицизм щодо необхідності проведення Олімпійських ігор і небезпеки потенційного приїзду до країни 15 тисяч олімпійських і паралімпійських спортсменів.

Так, як пишуть у виданні, на Олімпіаду також можуть приїхати десятки тисяч тренерів, суддів, офіційних осіб, VIP-персон, спонсорів, представників ЗМІ та трансляторів. Також незрозуміло, чи допускатимуть іноземних вболівальників, так само як і невідомо, чи у заходах братимуть участь місцеві фанати.

У Японії повідомили про близько 3800 "коронавірусних" смертей у країні з населенням в 126 млн осіб.

"У телефонному опитуванні про те, чи можна провести Олімпійські ігри, брала участь 1261 людина, 81% відповіли "ні" і лише 13% - відповіли "так". Кількість відповідей "ні" збільшилася на 18 пунктів у порівнянні з аналогічним опитуванням у грудні", - пише видання.

Так, зазначається, що Японія офіційно витратить 15,4 млрд доларів на проведення Олімпійських ігор, хоча кілька державних перевірок показують, що ця цифра становитиме близько 25 млрд доларів. Вказується, що 6,7 млрд доларів - це державні гроші.

Нагадаємо, Олімпіада у Токіо повинна була пройти з 24 липня по 9 серпня 2020 року. Через пандемію коронавірусної інфекції змагання були перенесені на рік і відбудуться у період з 23 липня по 8 серпня 2021 року. При цьому, назву Ігор "Токіо-2020" збережено

У червні оргкомітет Ігор в Токіо офіційно виступив за спрощення формату проведення змагань у наступному році. У жовтні прем'єр-міністр Японії Йосіхіде Суга озвучив твердий намір провести Олімпійські ігри влітку 2021 року у Токіо.

Українські Національні Новини

Новини Світу