ombudsmen-i-komanduvach-vms-obgovorili-rezolyutsiyu-parye-pro-moryakiv

Омбудсмен і командувач ВМС обговорили резолюцію ПАРЄ про моряків

 • 10403 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова та командувач Військово-морських сил Збройних сил України адмірал Ігор Воронченко обговорили стан здоров'я українських військовополонених моряків, захоплених ФСБ РФ у листопаді минулого року, а також важливість ухваленої ПАРЄ резолюції для їх визволення. Про це Денісова написала на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Обговорили стан здоров’я поранених моряків та надання їм термінової медичної допомоги як з боку РФ, так і міжнародної спільноти. Крім того, одним із головних питань залишається можливість переведення військовополонених на лікування до третьої (нейтральної) країни", - зазначила Денісова.

Вона також підкреслила, що співрозмовники приділили увагу питанню щодо рідних українських військовополонених, які потребують допомоги та підтримки.

"Разом відмітили, що важливим кроком є посилення позицій України в можливості визволення наших моряків через прийняту в ПАРЄ резолюцію", - підкреслила Омбудсмен.

Нагадаємо, 24 січня ПАРЄ підтримала резолюцію "Ескалація напруженості навколо Азовського моря і Керченської протоки та загрози європейській безпеці", яка вимагає від РФ негайно звільнити українських військовослужбовців, забезпечити свободу проходу в Азовському морі і Керченській протоці та утримуватися від насильства.

Українські Національні Новини

Політика