ombudsmen-poprosila-obsye-dopomogti-z-vidkrittyam-kpvv-zolote

Омбудсмен попросила ОБСЄ допомогти з відкриттям КПВВ "Золоте"

 • 9529 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова попросила Парламентську асамблею ОБСЄ посприяти у відкритті КПВВ "Золоте" у Луганській області. Про це йдеться на сторінці Омбудсмена у Facebook, передає УНН.

"На сьогодні одним із невирішених питань залишається відкриття КПВВ "Золоте" на Луганщині, що значно б розвантажило пасажиропотік на КПВВ "Станиця Луганська". Українська сторона готова у будь-який момент почати пропуск людей, але представники окупаційної адміністрації на тимчасово окупованих територіях Луганської області не бажають відкривати це КПВВ. Тому я попросила сприяння з боку Комітету ПА ОБСЄ з питань демократії, прав людини та гуманітарних питань, щоб вони вплинули на цей процес", – написала Денісова.

Також Омбудсмен проінформувала представників Комітету ПА ОБСЄ про ситуацію щодо захоплених Росією 24 українських моряків. Вона просить посприяти їй потрапити до них та особисто побачити їх стан та умови утримання.

Як повідомляв УНН, бойовики уповільнюють пропуск громадян через лінію розмежування у визначений час роботи КПВВ та здійснюють значне накопичення громадян і транспорту на тимчасово окупованій території України. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП