omikron-nezabarom-mozhe-buti-viyavleniy-u-polovini-vipadkiv-zarazhennya-covid-19-v-yevropi

"Омікрон" незабаром може бути виявлений у половині випадків зараження COVID-19 в Європі

 • 13052 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. Агентство громадського здоров’я Європейського Союзу заявило в четвер, що варіант "Omicron" може стати причиною більш ніж половини всіх інфекцій COVID-19 в Європі протягом кількох місяців, інформує УНН.

Цитата

"На основі математичного моделювання, проведеного ECDC, є ознаки того, що Omicron може викликати більше половини всіх інфекцій SARS-CoV-2 в ЄС/ЄЕЗ протягом наступних кількох місяців", - йдеться в заяві Європейського центру з профілактики та контролю захворювань.

Деталі

Наразі немає переконливих доказів передачі "Omicron", але експерт програми надзвичайних ситуацій у галузі охорони здоров'я Всесвітньої організації охорони здоров'я Марія ван Керкхове сказала в середу, що агентство очікує отримати дані про докази передачі "Omicron", протягом кількох днів.

Доповнення

Наразі в Європі зафіксовано кілька десятків випадків зараження варіантом "Omicron", який вперше був виявлений на півдні Африки минулого місяця.

До Європейського Союзу та Європейської економічної зони (ЄЕЗ) входять 27 країн-членів ЄС, а також Ісландія, Ліхтенштейн та Норвегія.

Раніше в четвер головний науковий радник французького уряду Жан-Франсуа Дельфресі заявив, що "Omicron" може зайняти місце "Delta" вже до кінця січня.

Українські Національні Новини

Новини Світу