onischenko-prokomentuvav-informatsiyu-pro-zatrimannya-materi-u-spravi-pro-gazovi-skhemi

Онищенко прокоментував інформацію про затримання матері у справі про газові схеми

 • 13202 переглядiв

КИЇВ. 26 липня. УНН. Народний депутат-утікач Олександр Онищенко заявив, що його матір не затримували і вона перебуває вдома. Про це йдеться в повідомленні на офіційній сторінці Онищенка в Facebook, передає УНН.

"Колишній нардеп заявив, що українська влада була попереджена про її (матері - ред.) повернення в країну з Іспанії. Він зазначив, що "вся її вина лише в тому, що вона його мати". Крім того, він додав, що раніше іспанська влада відмовлялися екстрадувати її в Україну. Онищенко зазначив, що її не затримували і вона перебуває вдома", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, сьогодні в САП заявили, що в аеропорту "Бориспіль" затримана ймовірна учасниця злочинної організації по розкраданню природного газу, видобутого в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування".

Пізніше в ЗМІ з'явилася інформація, що в аеропорту "Бориспіль" 25 липня затримали матір Олександра Онищенка Інесу Кадирову, підозрювану в участі в злочинній схемі по розкраданню газу.

Як повідомляв УНН, за версією слідства, народний депутат Олександр Онищенко є засновником і керівником злочинної організації, учасники якої в період з січня 2013 року по червень 2016 року протиправно заволоділи понад 1,6 млрд грн від реалізації природного газу. В результаті таких дій ПАТ "Укргазвидобування" (100% акцій належать державній НАК "Нафтогаз України") завдано збитків в сумі понад 740 млн грн.

Загалом слідство встановило причетність до участі в "газовій схемі" 29 осіб. Серед них - двоє близьких людей, які виконували роль організаторів, решта - працівники "Укргазвидобування", юрист, фінансисти, керівники компаній і ін.

Народного депутата Олександра Онищенка підозрюють в скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст.255, ч.4 ст.28 ч.5 ст.191, ч.4 ст.28 ч.2 ст.205, ч.4 ст.28 ч .3 ст.209, ч.4 ст.28 ч.2 ст.364-1, ч.4 ст.28 ч.2 ст.366 КК України.

Українські Національні Новини

Політика