onuk-nazarbayeva-u-londoni-pokusav-politseyskogo

Онук Назарбаєва у Лондоні покусав поліцейського

 • 10844 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Онука першого президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва Айсултана засудили до умовного терміну за напад на поліцейського в Лондоні. Про це пише BBC, передає УНН.

Повідомляється, що Назарбаєва-молодшого визнали винним у тому, що він, перебуваючи під впливом наркотиків, чинив опір поліцейським, вдарив і вкусив одного з них. За версією слідства, на руці офіцера поліції залишився глибокий слід від укусу, а з рани "рясно текла кров".

Вирок передбачає випробувальний термін у 18 місяців. Якщо протягом цього терміну Назарбаєв порушить закон, вирок стане з умовного реальним.

Крім цього, Назарабаев повинен відбути 140 годин громадських робіт і 20 обов'язкових сесій з продовження лікування від наркотичної залежності, а також виплатити штраф у 1000 фунтів і відшкодувати збиток на 5000 фунтів.

Як пише ЗМІ, обвинувачення стверджує, що спочатку представники Казахстану намагалися зам'яти справу.

За словами обвинувача, в поліцію надійшов дзвінок від "представника казахстанської влади", який намагався вступити в переговори, щоб "не ганьбити сім'ю Назарбаєвих", проте поліцейські "вступати в контакт відмовилися".

Паспорт онука експрезидента Казахстану було вилучено.

Як повідомляв УНН, на офіційному сайті президента республіки Казахстан знайшли фотографії тимчасового глави держави з відретушованим лицем. 

Українські Національні Новини

Новини Світу