oon-aviaperevezennya-u-sviti-za-minuliy-rik-vpali-na-60

ООН: авіаперевезення у світі за минулий рік впали на 60%

 • 14024 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Карантинні обмеження, запроваджені країнами через пандемію коронавірусу, призвели до різкого скорочення кількості авіапасажирів у світі у 2020 році. Порівняно з 2019 роком пасажироперевезення авіакомпаній світу скоротилися на 60%. Про це повідомляє УНН із посиланням на Міжнародну організацію цивільної авіації (ICAO).

"Агентство ООН з питань цивільної авіації підтвердило, що міжнародні пасажирські перевезення зазнали різкого падіння на 60% у порівнянні з 2020 роком, що призвело до повернення загальних авіаперевезень до рівня 2003 року", - йдеться у повідомленні.

Організація повідомляє, що внаслідок зменшення місткості місць на 50% минулого року загальна кількість пасажирів зменшилася на 60%. Таким чином було перевезено лише 1,8 млрд пасажирів продовж першого року пандемії - проти 4,5 млрд у 2019 році.

Найбільший спад, за даними ICAO, був зафіксований на напрямку міжнародних авіаперевезень. У той час, як число пасажирів на внутрішніх рейсах скоротилося на 50%, на міжнародних рейсах їх стало на 74% менше.

Вказується, що після досягнення квітневої мінімальної точки, пасажирські перевезення помітно пожвавилися протягом літнього періоду подорожей.

Експерти ICAO припускають, що попит на авіаперельоти у майбутньому може скоротитися ще більше і можливі покращення ситуації в організації сприймають з обережним оптимізмом.  

"Очікується можливе покращення глобальної картини лише у другому кварталі 2021 року, хоча це все одно буде залежати від ефективності управління пандемією та впровадження вакцинації", - резюмували експерти.

Як повідомлялося раніше в УНН, авіаперельотів в Україні поменшало більше ніж удвічі.

Українські Національні Новини

Економіка