oon-ogolosila-dodatkoviy-zbir-koshtiv-dlya-zhinok-donbasu

ООН оголосила додатковий збір коштів для жінок Донбасу

 • 9914 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. В Організації об'єднаних націй коштів на соціально-психологічну та медичну допомогу жінкам, постраждалим внаслідок конфлікту на сході України, залишилося менше ніж на місяць, передає УНН з посиланням на прес-службу ООН.

У Фонді народонаселення ООН заявили, що тисячі жінок і дівчаток, які проживають в зоні конфлікту, стали жертвами знущань, у тому числі сексуальних.

"Мобільні бригади ООН допомагають їм впоратися з фізичними і психологічними травмами, а також вживають усіх заходів для запобігання подібних злодіянь. Однак через брак фінансування менш ніж через місяць постраждалі можуть позбутися соціально-психологічної та медичної допомоги", - наголошується в повідомленні центру.

Також зазначається, що для продовження роботи в Україні необхідно зібрати 3,3 млн дол. Кошти планують спрямувати також "для створення притулків для постраждалих від насильства, забезпечення доступу жінок і дівчаток-підлітків до послуг з охорони сексуального і репродуктивного здоров'я".

Нагадаємо, що Фонд народонаселення (ФН) ООН почав свою роботу в Україні в 1997 році із реалізації окремих проектів в галузі репродуктивного здоров'я та планування сім'ї.

Починаючи із 2012 року ФН ООН реалізовує другу Програму допомоги України, яка зосереджена на сферах репродуктивного здоров'я, населення та розвитку і гендерної рівності.

Як повідомляв УНН, ООН надала допомогу більше 30 тис. переселенцям та людям в зоні АТО.

Українські Національні Новини

Суспільство