oon-pid-chas-eskalatsiyi-na-donbasi-iz-29-sichnya-po-3-lyutogo-sim-osib-zaginulo-46-poraneno

ООН: під час ескалації на Донбасі із 29 січня по 3 лютого сім осіб загинуло, 46 - поранено

 • 8876 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. Під час ескалації бойових дій у період з 29 січня по 3 лютого Управлінням Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) зафіксовано 53 жертви серед цивільного населення через конфлікт (всі мали місце у Донецькій області): 7 осіб загинуло, 46 людей отримали поранення. Про це йдеться у звіті управління ООН з координації гуманітарних питань в Україні, передає УНН.

"Ще більше жертв серед цивільного населення було зафіксовано з 3 лютого, але ці дані ще не були підтверджені. Зниження інтенсивності бойових дій дозволило органам влади та донорам доставити допомогу жертвам цієї трагедії", - йдеться у повідомленні.

Крім того, в ООН, посилаючись на дані Державної служби з надзвичайних ситуацій України, зазначили, що з 29 січня, на підконтрольних Уряду територіях (ПУТ) було пошкоджено, щонайменше, 209 будинків, з яких 176 знаходяться в Авдіївці. Станом на 3 лютого, де-факто влада Донецька повідомила про пошкодження 189 будинків у Донецьку, Макіївці, Докучаєвську, Новоазовському та Ясинуватському районах.

"З 3 лютого, повідомлялося про, щонайменше, ще 40 випадків пошкодження об’єктів цивільної інфраструктури по всій «лінії розмежування» у Авдіївці, Торецьку, Мар’їнці (ПУТ), Пікузах, Донецьку та Докучаєвську (НПУТ) та у Донецькому районі м. Луганськ (НПУТ). Хоча до другого тижня лютого більшість ліній електропередачі було відремонтовано, необхідний стабільний режим припинення вогню для забезпечення комплексних ремонтних робіт для повного відновлення систем електро-, водо- та теплопостачання", - йдеться у звіті.

Раніше перший заступник глави СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг повідомив, що дев'ять мирних жителів загинули на Донбасі з 29 січня по 9 лютого, більше 40 отримали поранення.

Українські Національні Новини

Політика