oon-posilit-diyalnist-iz-zakhistu-dovkillya-v-rayonakh-vrazhenikh-zbroynimim-konfliktami-ta-terorizmom

ООН посилить діяльність із захисту довкілля в районах вражених збройними конфліктами та тероризмом

 • 10308 переглядiв

КИЇВ. 6 грудня. УНН. Сьогодні, 6 грудня 2017 року у Найробі Асамблея ООН з навколишнього середовища, відома як "Парламент довкілля" ухвалила резолюцію "Пом’якшення наслідків та обмеження забруднення довкілля у районах, вражених збройними конфліктами та тероризмом", ініційовану Іраком, Норвегією та Україною. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу МЗС України.

Резолюція визначає подальші завдання Програми ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП) з направлення спеціальних термінових місій та надання допомоги країнам, які страждають від збройних конфліктів або у результаті терористичної діяльності. У документі відзначається важливість здійснення поїздок на місця особисто Виконавчим директором ЮНЕП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Світовий океан щорічно потрапляє 8 млн тонн пластику

З точки зору інтересів України важливим також є висловлене у резолюції серйозне занепокоєння забрудненням довкілля, спричиненим збройними конфліктами і терористичними актами, зокрема, атаками на критичні об’єкти цивільної інфраструктури, включаючи фільтрувальні станції, електромережі, житлові будинки тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп зменшив території двох заповідників у штаті Юта

Резолюція також закликає продовжувати взаємодію ЮНЕП з Комісією ООН з міжнародного права для підтримки її роботи на напрямі забруднення у результаті терористичної діяльності та збройних конфліктів.

Очікується, що резолюція сприятиме приверненню особливої уваги ООН, держав-членів Організації та експертних кіл до деструктивних дій Росії на Донбасі та посилить роль Програми ООН з навколишнього середовища у зазначеній сфері.

Українські Національні Новини

Новини Світу