oon-rozmistit-svoyi-viyska-v-yemeni

ООН розмістить свої війська в Ємені

 • 12627 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Рада Безпеки ООН одноголосно прийняла британську резолюцію по розміщенню додаткових сил організації в Ємені для контролю за припиненням вогню в Ходейда. Про це повідомляє УНН із посиланням на ТАСС.

Згідно з документом, Рада Безпеки наділяє генерального секретаря ООН повноваженнями "дислокувати протягом 30 днів з моменту прийняття резолюції групу з моніторингу та підтримки виконання домовленостей, досягнутих (єменськими сторонами - ред.) в Стокгольмі", в тому числі щодо виконання режиму припинення вогню в Ходейда.

Крім того, в резолюції передбачається, що для її виконання ООН буде заснована спеціальна комісія, яка надасть звіт про ситуацію в Ємені через тиждень.

Рада Безпеки "просить генерального секретаря представити свої пропозиції до 31 грудня 2018 року по тому, як ООН може підтримати виконання стокгольмських домовленостей, включаючи моніторингові операції по припиненню вогню і відведення сил в районі міста і порту Ходейда ..., посилення присутності ООН в Ходейда і двох розташованих на Червоному морі портах Саліф і Рас-Ісі, надання звітів Раді Безпеки на щотижневій основі", - наголошується в її настановчій частині.

Документ також містить пункти з гуманітарного сприяння Ємену, включаючи завдання по усуненню бюрократичних перепон для надання палива та інших товарів гуманітарної необхідності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна надасть гумдопомогу Ємену, Судану і Конго

Як повідомили виданню дипломатичні джерела, в ході консультацій з резолюції особливі розбіжності виникли між делегаціями Великої Британії і США, однак в підсумку влаштовує всіх документ все ж був узгоджений, завдяки чому Радбезу вдалося зберегти єдність по єменського питання.

Як повідомляв УНН, щонайменше чотири вибухи прогриміли в єменському місті Ходейда через добу після вступу в силу перемир'я між урядом Ємену і бунтівним рухом "Ансар Аллах". 

Нагадаємо, Сенат Конгресу США в середу ухвалив резолюцію, яка містить заклик до президента США Дональда Трампа припинити будь-яку військову підтримку учасникам збройного конфлікту в Ємені.

Українські Національні Новини

Політика