oon-vidobutok-korisnikh-kopalin-chasto-povyazaniy-z-porushennyami-prav-lyudini-i-diskriminatsiyeyu

ООН: видобуток корисних копалин часто пов'язаний з порушеннями прав людини і дискримінацією

 • 10140 переглядiв

КИЇВ. 10 липня. УНН. Промисловий видобуток корисних копалин часто веде до порушень прав людини, в першу чергу - до дискримінації расових і етнічних меншин, в тому числі представників корінних народів. Про це членам Ради з прав людини повідомила Спецдоповідач ООН з питань расової дискримінації і ксенофобії Тендаї Ачіуме, передає УНН з посиланням на прес-службу ООН.

"Народи, які були підпорядковані колонізаторами під хибним приводом їх расової неповноцінності, сьогодні як і раніше більше інших страждають від промислового видобутку корисних копалин", - сказала Ачіуме.

При цьому, підкреслила експерт, представники етнічних меншин самі не отримують ніякої економічної вигоди від промислової діяльності, здійснюваної на території їх проживання.

"Великі держави - особливо ті, які ще не розплатилися в повній мірі за своє колоніальне минуле, - повинні зробити все можливе для того, щоб зруйнувати існуючу систему підпорядкування та нерівності", - сказала Спецдоповідач.

Вона відзначила порушення прав жінок з числа расових і етнічних меншин, які стикаються також з гендерною дискримінацією та насиллям.

Як повідомляв УНН, в Луганській області судитимуть організаторів нелегального видобутку вугілля.

Українські Національні Новини

Новини Світу