oon-viplatit-talibanu-mayzhe-6-mln-dolariv-za-garantiyi-bezpeki-zmi

ООН виплатить Талібану майже 6 млн доларів за гарантії безпеки – ЗМІ

 • 12680 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Організація Об’єднаних Націй для убезпечення своєї діяльності в Афганістані пропонує заплатити майже 6 млн доларів бойовикам руху "Талібан", які у серпні цього року захопили владу в країні. Про це повідомило видання Reuters із посиланням на власні джерела, інформує УНН

Деталі

Як зазначають, цю суму в ООН планують виплатити наступного року співробітникам міністерства внутрішніх справ Афганістану, які охороняють гуманітарну місію організації. 

За даними видання Reuters, заступник прессекретаря ООН Фархан Хак не заперечував наміри організації заплатити "Талібану" за гарантії безпеки.

Він зазначив, що ООН як роботодавець зобов'язана зміцнювати і, за необхідності, доповнювати можливості інших держав, коли працівники організації працюють у небезпечних зонах.

Водночас кілька експертів розкритикували фінансування "Талібану", адже в його уряді є міністри, яких розшукує ФБР та інші правоохоронні структури за воєнні злочини. Зокрема, йдеться про міністра внутрішніх справ Сіраджуддіна Хаккані, якого звинувачують у терористичних атаках та зв’язках із Аль-Каїдою.

Нагадаємо

Бойовики руху "Талібан" 15 серпня без бою увійшли в Кабул і протягом кількох годин встановили повний контроль над афганською столицею.

Президент Афганістану Ашраф Гані повідомив, що покидає країну, щоб не допустити кровопролиття.

Західні країни евакуювали з Афганістану своїх громадян і співробітників посольств.

Представник “Талібану” Забіхулла Муджахід 7 вересня оголосив про новий тимчасовий уряд.

Українські Національні Новини

Новини Світу