oon-zafiksuvala-zmenshennya-kilkosti-zhertv-sered-mirnikh-zhiteliv-na-donbasi-dopovid

ООН зафіксувала зменшення кількості жертв серед мирних жителів на Донбасі - доповідь

 • 8842 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. За період з 16 серпня по 15 листопада ООН побачила зменшення кількості постраждалих внаслідок бойових дій на Донбасі, і наразі кількість жертв знову знизилась. Про це розповіла голова моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер під час представлення 16-ї Доповіді про ситуацію із правами людини в Україні, передає кореспондент УНН.

"Протягом цього періоду було активізовано дипломатичні зусилля по деескалації бойових дій і, дійсно, ми побачили загальне зменшення жертв серед цивільного населення протягом цих 3 місяців. У вересні було зафіксовано зменшення жертв у 4 рази у порівнянні з серпнем, втім недостатній рівень дотримань режиму припинення вогню з боку урядових сил та озброєних груп призводить до відновлення бойових дій", - сказала Ф.Фрейзер.

За її словами, в жовтні рівень втрат серед цивільного населення повернулася до того рівня, який був влітку.

"У листопаді та на початку грудня кількість жертв знову знизилась і ми сподіваємось, що ця тенденція триватиме", - зазначила вона.

Як повідомляв УНН, за час перебування ООН в Україні з 16 серпня по 15 листопада, було зафіксовано загибель 32 мирних жителів на Донбасі, ще 132 отримали поранення.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП