oon-zapustila-initsiativu-po-borotbi-z-dezinformatsiyeyu-pro-pandemiyu-koronavirusu

ООН запустила ініціативу по боротьбі з дезінформацією про пандемію коронавірусу

 • 14427 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Організація Об'єднаних Націй (ООН) запустила ініціативу Verified (Перевірено) по боротьбі з дезінформацією про пандемію коронавірусу. Про це повідомляє УНН з посиланням на ООН.

"Дезінформація поширюється онлайн, в месенджерах і від людини до людини. Її автори використовують продумані методи створення і поширення. Щоб протистояти цьому, необхідно донести до людей точну інформацію, якій вони можуть довіряти", - сказав генсек ООН Антоніу Гутерреш.

ООН закликала людей у всьому світі стати "інформаційними волонтерами", щоб ділитися надійним контентом і таким чином забезпечити безпеку своїх сімей і спільнот.

Відзначається, що волонтери будуть щодня отримувати перевірений контент, оптимізований для поширення, з простими переконливими повідомленнями, які або безпосередньо протидіють дезінформації, або заповнюють інформаційну прогалину.

Інформація надаватиметься за трьома темами: наука, солідарність і рішення. У сфері науки інформація буде присвячена порятунку життів від хвороби. Інформація з розділу "Солідарність" повинна сприяти місцевому і глобальному співробітництву. Розділ "Рішення" закликатиме до підтримки постраждалих груп населення.

Нагадаємо, ООН запустила в Україні відеокампанію з підтримки вразливих груп населення під час пандемії.

Українські Національні Новини

Новини Світу