oos-boyoviki-10-raziv-obstrilyali-ukrayinski-pozitsiyi-9

ООС: бойовики 10 разів обстріляли українські позиції

 • 11710 переглядiв

КИЇВ. 16 березня. УНН. Протягом минулої доби, 15 березня, в районі проведення операції Об’єднаних сил збройні формування Російської Федерації 10 разів порушили режим припинення вогню. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресцентр штабу ООС.

Деталі

Так, в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування “Схід”, у передмісті населених пунктів Верхньоторецьке та Водяне, що на Приазов’ї, противник відкривав вогонь у бік позицій українських захисників із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм та 120 мм, а також гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Неподалік населених пунктів Лебединське та Трудівське російсько-окупаційні війська вели обстріл із великокаліберних кулеметів та автоматичних станкових гранатометів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відзначив 67 добровольців держнагородами, з них 64 - посмертно

Поблизу селища Гнутове окупанти застосували ручний протитанковий гранатомет, а біля Мар'їнки – стрілецьку зброю.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування “Північ”, поруч містечка Південне, ворог здійснив обстріл з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Бойових втрат серед наших військових немає.

Реакція української сторони

На обстріли противника наші воїни відкривали вогонь у відповідь.

"Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань Російської Федерації на непідконтрольній території", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у штабі, збройні сили РФ та їх найманці продовжують здійснювати провокаційні обстріли із застосуванням мінометів 120 та 82 го калібру, а також гранатометів усіх типів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загострення на Донбасі: Данілов запевнив, що ситуація не критична та знаходиться під контролем

"Варто наголосити, що за даними СЦКК більшість обстрілів позицій Збройних Сил України здійснюється з метою провокування українських підрозділів на відкриття вогню у відповідь. Для припинення провокацій українською стороною СЦКК через СММ ОБСЄ оперативно вводився режим тиші", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що про всі порушення з боку окупантів Українська сторона СЦКК поінформувала СММ ОБСЄ.

Ситуація від початку доби

Станом на 7 годину ранку, 16 березня, обстрілів не зафіксовано. "Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню", - резюмували у штабі.

Українські Національні Новини

Суспільство