oos-na-donbasi-zberigayetsya-rezhim-tishi-1

ООС: на Донбасі зберігається "режим тиші"

 • 9476 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. Минулої доби, 11 вересня, бойовики не порушували домовленостей, що були досягнуті 22 липня 2020 року в рамках ТКГ. Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається стабільною та повністю контрольованою. Про це повідомив під час ранкового зведення пресцентр штабу ООС, передає УНН.

"Минулої доби, 11 вересня, порушень домовленостей, що були досягнуті 22 липня 2020 року в рамках Тристоронньої контактної групи, з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано не було. По всій лінії розмежування спостерігалася тиша", - повідомили у штабі.

Зазначається, що від початку поточної доби, 12 вересня, режим припинення вогню зберігається повною мірою. "Наші воїни продовжують виконувати поставлені завдання та готові миттєво реагувати на будь-які зміни оперативної обстановки", - додали у штабі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радники "нормандської четвірки" домовилися підтримати режим тиші на Донбасі - Козак

Крім військовослужбовців ЗСУ, у районі проведення ООС належно виконують свої завдання інші складові сил оборони.

Так, у прифронтових районах саперами ДСНС України розміновано понад 10 гектарів території та передано на знищення 42 вибухонебезпечних предмети.

"Всього з початку проведення ООС піротехнічні підрозділи обстежили 8267 гектарів території та 23 гектари акваторії. Вилучено та знешкоджено 48 366 вибухонебезпечних предметів", - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, у штабі повідомили, що для мінімізації наслідків артилерійських обстрілів попередніх років рятувальники Об’єднаних сил проводять роботи з відновлення пошкоджених житлових будинків та об’єктів інфраструктури. "Минулої доби завершено відновлення 10 будинків, ще на 33 об’єктах роботи тривають", - повідомили у пресцентрі.

"На контрольних пунктах в’їзду-виїзду особовим складом ДСНС надано медичну і психологічну допомогу 51 громадянину", - розповіли під час ранкового зведення.

"Ситуація в районі проведення операції залишається контрольованою українськими захисниками. У смугах відповідальності наших бригад не зафіксовано жодної збройної провокації чи обстрілу", - резюмували військові.

Нагадаємо, в Офісі Президента розповіли подробиці зустрічі радників лідерів "нормандського формату", яка відбулась 11 вересня.

Українські Національні Новини

Суспільство