oos-ukrayinski-viyskovi-zbili-rosiyskiy-bezpilotnik-orlan-10

ООС: українські військові збили російський безпілотник "Орлан-10"

 • 47089 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Українські військові змусили сісти російський БПЛА, який перетнув лінію розмежування у зоні ООС. Про це УНН повідомляє з посиланням на інформацію української делегації в Тристоронній контактній групі.

Цитата:

"Російські збройні формування продовжують порушувати Мінські угоди та Комплекс додаткових заходів щодо посилення режиму припинення вогню. Так, в районі проведення Операції об'єднаних сил засобами радіоелектронної боротьби було примушено до посадки БПЛА противника, який перетнув лінію розмежування на Донеччині", - йдеться в повідомленні у Telegram-каналі.

Деталі

Повідомляється, що цей БПЛА належить до російського багатоцільового безпілотного авіаційного комплексу "Орлан-10", що призначений для ведення розвідки та коректування вогню артилерії.

В українській делегації у ТКГ наголосили, що безпілотник є черговим беззаперечним доказом та документальним підтвердження присутності російських військ, озброєння та техніки на сході України.

Довідка

"Орлан-10" - російський багатофункціональний безпілотний комплекс, призначений для ведення спостереження за протяжними та локальними об'єктами у важкодоступній місцевості, у тому числі при проведенні пошукових та ремонтних робіт. Розроблено російським підприємством "Спеціальний технологічний центр". 

Нагадаємо

7 листопада на Донбасі українські військові збили ворожий безпілотник і оприлюднили фото. Наголошувалося, що останнім часом далеко непоодинокі випадки, коли окупаційні війська застосовують безпілотні літальні апарати, за допомогою яких скидають вибухові пристрої на позиції українських військових.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП