oos-z-pochatku-dobi-boyoviki-8-raziv-obstrilyali-ukrayinski-pozitsiyi-ye-poraneni

ООС: з початку доби бойовики 8 разів обстріляли українські позиції, є поранені

 • 11548 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. З початку доби бойовики 8 разів обстріляли українські позиції, внаслідок чого поранення отримали двоє військових. Про це повідомив на брифінгу представник пресцентру Міноборони полковник Максим Праута, передає кореспондент УНН.

"Від початку поточної доби до 12:30 російсько-окупаційні війська відкривали вогонь вже 8 разів. На Луганському напрямку противник після 6-ї ранку випустив 35 мін 120-го калібру, застосував станкові протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю у районі Оріхового", - повідомив він.

Зазначається, що близько 7-ї години на наших позиціях біля Хутора Вільного розірвалися 4 міни калібру 82 мм, тут же ворог вів вогонь з кулемету.

"Зважаючи на загрозу власному життю та здоров’ю, воїни Об’єднаних сил були змушені відреагувати на ці обстріли інтенсивним вогнем з чергових вогневих засобів. На Донецькому напрямку вночі неподалік населеного пункту Чермалик зафіксовано активність ворожого снайпера", - додав Праута.

Окрім того, у ранковий час окупанти двічі зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів обстріляли захисників Мар’їнки, а по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил поблизу Новотроїцького відкривали вогонь зі станкових і ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

У Міноборони додають, що на наших позиціях біля Гнутового розірвалися 5 мін калібру 82-мм, випущених противником з боку Верхньошироківського. Крім того, окупанти знову застосовували БПЛА для скидання пострілу "ВОГ"-17, цього разу - у районі Павлополя.

"За наявною на цей час інформацією, внаслідок сьогоднішніх ворожих обстрілів двох наших воїнів поранено. Підрозділи Об’єднаних сил на агресію противника відповіли вогнем зі штатного озброєння і надійно тримають ситуацію під контролем. Втрати противника уточнюються", - підсумував він.

Нагадаємо, 10 червня збройні формування Російської Федерації 14 разів порушили режим припинення вогню та обстріляли наші позиції з заборонених "мінськими домовленостями" мінометів.

Українські Національні Новини

Політика