opalyuvalniy-sezon-uzhe-podekudi-zavershuyut-spozhivannya-elektriki-znizhuyetsya-ukrenergo

Опалювальний сезон уже подекуди завершують, споживання електрики знижується - Укренерго

 • 481394 переглядiв

КИЇВ. 27 березня. УНН. Споживання електроенергії в Україні знизилося, проти минулого понеділка, під впливом потепління і завершення опалювального сезону місцями, виробництва достатньо для покриття споживання. У Житомирській області застосовуються обмеження споживання, в інших регіонах - без обмежень. Про це повідомляє Укренерго, пише УНН.

Деталі

За даними Укренерго, ситуація на 27 березня така: 

  • Споживання значно нижче, ніж у понеділок минулого тижня, що пов'язано зі значним потеплінням та завершенням опалювального сезону в окремих регіонах. Переведення на літній час, яке відбулося в ніч на неділю, на роботу енергосистеми суттєво не впливає.
  • Генерація: працюють усі види електростанцій. Виробництва електроенергії достатньо для покриття споживання. Активна робота гідроелектростанцій зберігається протягом доби і додатково зростає, покриваючи пікові години споживання в енергосистемі. Також триває незначний імпорт електроенергії.
  • Обмеження: у Житомирській області через значні пошкодження мереж, внаслідок неодноразових атак росіян, застосовуються обмеження споживання. В інших регіонах обмежень у мережах Укренерго, які б призводили до необхідності обмеження споживання, немає. Складна ситуація з електропостачанням залишається у регіонах вздовж лінії фронту, де ворог постійними артобстрілами пошкоджує мережі.
  • Ремонти: відновлювальні роботи для усунення мережевих обмежень та підвищення надійності живлення споживачів тривають на всіх об’єктах Укренерго, пошкоджених російськими масованими атаками.

Доповнення

За даними Укренерго, що за останні півроку ворог завдав 15 ракетних та 18 атак безпілотниками по енергетичній інфраструктурі.

Українські Національні Новини

Економіка