opek-namagayetsya-kompensuvati-znizhennya-vidobutku-nafti-u-rosiyi

ОПЕК+ намагається компенсувати зниження видобутку нафти у росії

 • 141010 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. ОПЕК+ працює над тим, щоб компенсувати падіння видобутку нафти в росії, з посиланням на два джерела в групі у четвер повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Видобуток у росії впав приблизно на 1 млн барелів на день внаслідок західних санкцій проти москви через її вторгнення в Україну.

Одне джерело в ОПЕК+, знайоме з позицією росії, сказало, що москва могла б погодитися на те, щоб інші виробники компенсували її нижчий видобуток, але це може відбутися не на зустрічі в четвер і не в повному обсязі.

Джерело в ОПЕК+ у Перській затоці заявило, що рішення з цього питання "дуже ймовірне" на зустрічі в четвер.

Група збереться онлайн пізніше у четвер, і очікується, що вона вирішить дотримуватися запланованого щомісячного скромного збільшення виробництва, попри жорсткіші умови на світових ринках.

Доповнення

За різними оцінками, західні санкції, запроваджені проти росії через Україну, можуть призвести до скорочення видобутку та експорту з другого за величиною у світі експортера нафти на цілих 2-3 мільйони барелів на добу.

росія вже виробляла нижче за цільовий показник ОПЕК+ у 10,44 млн барелів на добу у квітні при видобуванні близько 9,3 млн барелів на добу.

В ОПЕК, як повідомлялося, вивчають можливість призупинити участь росії в угоді з видобутку нафти.

Українські Національні Новини

Економіка