openia-ta-figure-predstavyly-humanoidnoho-robota-yakyi-mozhe-spilkuvatysia-z-liudmy

OpenIA та Figure представили гуманоїдного робота, який може спілкуватися з людьми

 • 24853 переглядiв

Модель генеративного ШІ OpenAI дозволяє людиноподібному роботу Figure01 спілкуватися, виконувати завдання та пояснювати свої дії під час взаємодії з людиною.

Гуманоїд Figure01, оснащений генеративною моделлю ШІ від OpenAI, здатний відповідати на запитання під час виконання дії, описувати навколишнє середовище, пояснювати.

Про це передає УНН із посиланням на AI Robotics. 

Деталі

Робототехнічна компанія Figure AI випустила відео про свій останній прототип, який завдяки технології OpenAI може підтримувати розмову під час виконання простих побутових завдань.

У 2,5-хвилинному відео людиноподібний робот стоїть за столом. Він спокійно виконує різні завдання, які йому диктує інженер, що сидить перед ним. Їхній діалог відносно плавний, як і жести, які він виконує.

Я голодний, дай мені що-небудь поїсти

- каже інженер. 

"Звичайно", - відповідає гуманоїд (голосом Стіва Джобса). Він бере з тарілки яблуко і подає йому.

Згодом відбувається ще одне вражаюче дійство  - людина висипає зім'яте сміття з урни перед Figure01 і просить робота пояснити, навіщо він це зробив, одночасно підбираючи сміття в урну. І той пояснює свою "ідею", збираючи папір назад у смітник.

Тому я дав тобі яблуко, бо це єдиний їстівний предмет, який я можу дати тобі зі столу

- каже робот.

Також гуманоїд здатен оцінювати свої дії, - коли його запитують його, як він думає, що він зробив, він не вагаючись дає собі хорошу оцінку.

Довідково

Представники компанії пояснили, що Figure01 використовує попередньо навчену мультимодальну модель OpenAI, VLM, для розуміння зображень і тексту і покладається на голосові підказки для генерування відповідей. Крім того гуманоїд використовує те, що компанія називає "вивченими низькорівневими бімануальними маніпуляціями". Система координує точне калібрування зображення (аж до рівня пікселів) з нейронною мережею для контролю руху.

Вказується, що кожна поведінка на відео заснована на навчанні системи, тому ніхто за лаштунками не направляє дії Figure01.

13.03.24, 17:28 • [views_0]

Нагадаємо

OpenAI спростувала заяви Маска про те, що він інвестував у розробку штучного інтелекту 1 мільярд доларів, і заявила, що він домагався повного контролю над стартапом.

Прихильники Трампа використовують штучний інтелект для створення фальшивих зображень, на яких експрезидент оточений усміхненими і усміхненими групами чорношкірих виборців, у явній спробі залучити афроамериканську підтримку у свою потенційну президентську кампанію 2024 року.

14.03.24, 03:22 • [views_0]