opituvannya-17-ukra-ntsyv-ne-planuyut-povertatis-do-ukrayini-z-polschi

Опитування: 17% українців не планують повертатись до України з Польщі

 • 211693 переглядiв

КИЇВ. 8 вересня. УНН. Кожен п'ятий українець, який приїхав до Польщі після початку повномасштабного вторгнення рф, планує повернутися до України протягом найближчих трьох місяців, а 17% українців мають намір залишитись у сусідній країні. Про це свідчать результати соцопитування аналітичного центру міжнародного агентства з працевлаштування Gremi Personal, інформує УНН.

Деталі

Так, лише 22,2% опитуваних мають на меті поїхати додому у найближчі 3 місяці, 35% готуються залишитись у Польщі щонайменше на рік. 25,6% планують повернутись як тільки закінчиться війна, а 17% вже не планують повертатись в Україну.

Як зазначається, в опитуванні взяли участь 1440 громадян.

Цитата

"Ми прогнозуємо, що більша частина українців повернеться на батьківщину, як тільки мине небезпека. Однак значна частина громадян залишиться за кордоном по ряду суб’єктивних факторів - втрата житла, низький рівень оплати праці, кращі умови проживання та звісно через відсутність ризиків для життя", - заявила директорка департаменту міжнародного агентства працевлаштування Gremi Personal Анна Джоболда.

Доповнення

Більшість українців, які виїхали за кордон через вторгнення росії, планують повернутися в Україну, лише 7% взагалі не має таких планів.

Українські Національні Новини

Наші за кордоном