opituvannya-yakbi-nayblizhchim-chasom-vidbuvalis-vibori-zelenskiy-b-otrimav-27-golosiv

Опитування: якби найближчим часом відбувались вибори президента, Зеленський б отримав 27% голосів

 • 17208 переглядiв

КИЇВ. 16 березня. УНН. Якби найближчим часом відбувалися президентські вибори, найбільше голосів у першому турі отримав би чинний Президент Володимир. За нього віддали би голос 27% тих, хто визначився, за кого голосуватиме. На другому місці – Петро Порошенка з 20% голосів опитаних. Про це свідчать результати опитування Центру Разумкова, проведеного з 5 по 9 березня, передає УНН.

Цитата:

“Якби найближчим часом відбувалися президентські вибори, найбільше голосів у першому турі отримав би В. Зеленський (19% усіх опитаних або 27% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме). Мають намір проголосувати за П. Порошенка відповідно 13,5% і 20% опитаних, за Ю. Бойка — відповідно 13% і 17% , за Ю.Тимошенко — відповідно 8% і 10%, за І. Смешка — відповідно 5% і 6%, за В. Гройсмана — відповідно 2% і 3%, за Р.Кошулинського — відповідно 2% і 3%, за О. Ляшка — відповідно 2% і 2%, за Д. Разумкова — відповідно 1,5% і 2%, за А. Гриценка — відповідно 1% і 2%, за О. Вілкула — відповідно 1% і 1%, за В. Кличка — відповідно 1% і 1%”, - свідчать результати опитування.

Деталі

Зазначається, що під час опитування респондентам пропонувалося обрати, за кого з політиків вони проголосували б, якби відбувся другий тур виборів Президента України. Другий тур моделювався за участі чотирьох кандидатів: Зеленський, Бойко, Порошенко, Разумков.

За результатами опитування, Зеленський у випадку електорального суперництва у другому турі з Порошенком, Бойком чи Разумковим стає переможцем президентських виборів. Разумков перемагає Порошенка і Бойка, а Порошенко перемагає у випадку електорального суперництва у другому турі з Бойком.

Довідково

Дослідження було проведене соціологічною службою Центру Разумкова методом інтерв’ю "обличчям до обличчя" за місцем проживання респондентів. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Що було раніше

За результатами опитування, проведеного Соціологічною групою “Рейтинг” 22-23 лютого, якби вибори президента відбулись в Україні найближчим часом, більшість голосів отримав би чинний глава держави Володимир Зеленський (23,1% тих, хто має намір голосувати та визначився із вибором).

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Ізраїльські археологи знайшли нові сувої Мертвого моря

     • 30834 переглядiв

    У Франції повідомили, що зафіксували новий штам коронавірусу

     • 17302 переглядiв

    "Гівно" Порошенка розлякало людей від вакцинації - Степанов

     • 28399 переглядiв